Varning för Fiskars osthyvel

Varning för Fiskars osthyvel

Inga kommentarer till Varning för Fiskars osthyvel

Fiskars osthyvel Jag vill på detta sätt bara utfärda en enkel varning för Fiskars osthyvel.

Följande information om osthyveln är hämtad från Fiskars hemsida:

Osthyvel
Egenskaper
Specialslipat blad i rostfritt stål
Greppvänligt handtag med rätt vinkel
Tål maskindisk

Egenskaper

  • Specialslipat blad i rostfritt stål
  • Greppvänligt handtag med rätt vinkel
  • Tål maskindisk

Osthyveln, som tur var köptes på rea, är välbyggd och ligger bra i handen. MEN, fy tusan vilket dåligt vinklat skär. Ostskivan blir två till tre mm tjock, och kanske tjockare om man har en mjukare ost, och det är inte vad man vill ha på sin smörgås. Hur man än vinklar den blir det alltför tjocka skivor.

Vi har haft otur med våra osthyvlar. Osthyveln vi har sedan ca 10 år tillbaka fungerar fortfarande finfint, men vi har tänkt att vi skulle byta ut den mot en nyare då den börjat bli lite sliten och ”kantnött”. Vi fick en i present får några år sedan och vi köpte en på IKEA för ca 2 år sedan, men båda ”korvar” alla ostskivor man hyvlar. Med osthyveln från Fiskars hade vi en förhoppning om att få en bra osthyvel då det är en dyrare osthyvel, men det blev inte bättre det.

Bara en stilla varning som sagt…

About the author:

Back to Top