Avskaffande av fastighetsskatten – Varför?

Avskaffande av fastighetsskatten – Varför?

Inga kommentarer till Avskaffande av fastighetsskatten – Varför?

2009-04-05 13-02-13 Bild 069 Size 3216 x 2136 NIKON D90 Jag ger mig otroligt sällan in i politiska debatter, men när jag tänker på avskaffandet av fastighetsskatten så kan jag inte låta bli att fundera. Varför togs den bort och hur gynnas Sverige av detta?

Reinfeldt vinnare på fastighetsavgift
Den nya fastighetsavgiften har gynnat många kända namn i storstäderna, däribland statsminister Fredrik Reinfeldt. Det skriver LO-tidningen.Familjen Reinfeldt har tjänat hela 17.348 kronor enbart i år på att fastighetsskatten har avskaffats och ersatts av en ny fastighetsavgift. Flera andra inom regeringen slipper undan flera tusenlappar om året tack vare reformen. Det konstaterar LO-tidningen som har räknat på reformens effekter för en rad kända namn.
Ett annan välbekant profil som gnuggar händerna över fastighetsskattens avskaffande är finansmannen Fredrik Lundberg. Han betalar in 283.646 kronor mindre till staten i år än tidigare.
Investors Jacob Wallenberg, SEB:s Annika Falkengren och Svenskt Näringslivs Urban Bäckström tillhör också de stora vinnarna på fastighetsskattens avskaffande.
Det finns dock även en rad personer inom arbetarrörelsen som får mer i hushållskassan tack vare reformen. Socialdemokraternas Mona Sahlin tjänar 4.000 kronor medan LO-ordföranden själv, Wanja Lundby-Wedin, slipper betala 3.444 kronor i skatt i år.
Fackförbundet Kommunals Ylva Thörn tjänar 11.000 kronor på den nya fastighetsbeskattningen. Vänsterledaren Lars Ohly gynnas dock bara med 38 kronor genom reformen.

I DI torsdagen 10 September kan man läsa följande:

Reinfeldt vinnare på fastighetsavgift

Den nya fastighetsavgiften har gynnat många kända namn i storstäderna, däribland statsminister Fredrik Reinfeldt. Det skriver LO-tidningen.Familjen Reinfeldt har tjänat hela 17.348 kronor enbart i år på att fastighetsskatten har avskaffats och ersatts av en ny fastighetsavgift. Flera andra inom regeringen slipper undan flera tusenlappar om året tack vare reformen. Det konstaterar LO-tidningen som har räknat på reformens effekter för en rad kända namn.

Ett annan välbekant profil som gnuggar händerna över fastighetsskattens avskaffande är finansmannen Fredrik Lundberg. Han betalar in 283.646 kronor mindre till staten i år än tidigare.

Investors Jacob Wallenberg, SEB:s Annika Falkengren och Svenskt Näringslivs Urban Bäckström tillhör också de stora vinnarna på fastighetsskattens avskaffande.

Det finns dock även en rad personer inom arbetarrörelsen som får mer i hushållskassan tack vare reformen. Socialdemokraternas Mona Sahlin tjänar 4.000 kronor medan LO-ordföranden själv, Wanja Lundby-Wedin, slipper betala 3.444 kronor i skatt i år.

Fackförbundet Kommunals Ylva Thörn tjänar 11.000 kronor på den nya fastighetsbeskattningen. Vänsterledaren Lars Ohly gynnas dock bara med 38 kronor genom reformen.

Jag är förstås mycket nyfiken på hur Sveriges samhälle förbättras av att fastighetsskatten försvann. På vilket sätt gynnas Sverige av att, bland annat Reinfeldt, Lundberg, Wallenberg och andra svenskar med stora, fina och välplacerade fastigheter, får lägre fastighetsskatt? Ni får inget svar genom att läsa i min blogg eftersom jag fortfarande letar efter svaret. Kommentera gärna och använd gärna referenser till källor.

Här följer en kommentar om skatter från Bamse:

Bamse om skatter

About the author:

Back to Top