Nikkor 50/1.4; Ljusstarkt och Skarpt!

Nikkor 50/1.4; Ljusstarkt och Skarpt!

Inga kommentarer till Nikkor 50/1.4; Ljusstarkt och Skarpt!

Nikon Nikkor 50, 1.4G AF-S (1) Så var det dax för mitt första objektivköp. Det blev ett Nikkor 50/1.4.

Det jag valde till min Nikon D90 var ett 16-85/3.5-5.6, vilket förstås är ett mycket bra objektiv, men för ljussvagt när man använde zoomen i de högre regionerna. Jag var helt enkelt nyfiken på ett riktigt ljusstarkt objektiv.

Ett ljusstarkt objektiv klarar sig, som säkert de flesta vet, bättre i mörker utan blixt. Nedan följer två av mina allra första bilder tagna med objektivet. Bilderna togs utan att göra alltför många förändringar i kamerans inställningar. Jag blev mycket nöjd med resultatet. Båda bilderna är inramade i en 40 x 30 cm svart kraftig ram – fantastiskt nöjd.

About the author:

Back to Top